May 05 2009

Kort uppdatering

Category: Bilder, Chili, Växtdagbokbjorn @ 8:48 pm

Ja nu är mina aero/hydroponic system igång, hittills funkar min “bubblare” bäst men jag tror det beror på att jag satte i mina chilis för tidigt, innan de hunnit bilda tillräckligt med rötter. De som sitter i bubblaren får mer syre just nu, de som sitter i “sprinklern” blir nog för blöta :(

För er som undrar vad jag mummlar om kan jag göra en kort förklarling. Jag har två stora vattenkärl i en garderob… :D Kolla dessa bilder:

 

Hydroponics 101

Hydroponics 101

Plantorna står i en kub av stenull som står i en nätkruka. I “bubblaren” aka DWC (Deep Water Culture” aka Hydroponic är tanken att rötterna ska växa ner i en näringslösning syresatt av en luftpump. I Aeroponic aka “sprinkler” växer rötterna i luften men blir konstant duschade av en näringslösning, pumpad genom små sprinklermunstycken av en vattenpump.

Som jag nämnde tror jag mina plantor var lite för små när jag satte igång systemen, i bubblaren går det bra för där är det bara luftbubblor som spricker vid ytan och stänker ner rötterna då de inte hunnit växa ner än, men i sprinklersystemet blir nog stenullen för blöt.

Syns kanske inte så tydligt på bilderna men rötterna i bubblaren växer sig tjockare och finare.

Sprinkler

Sprinkler

Bubblaren

Bubblaren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen har jag flyttat min Jamaican Bell till köksfönstret, den lever och mår någorlunda OK… Den har dock blivit biten (tror jag) av nån insekt för det är små hål på några av bladen, sen är vissa bladtoppar lite “brända” kan vara för mycket/lite näring eller för varmt när den stod under växtlampan.

 

Jamaican Bell

Jamaican Bell

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.